Květáková polévka
Składniki
květák | 1 szt. |
jarní cibulka | 1 szt. |
máslo | 1 łyżki |
hladká mouka | 1 łyżki |
sůl | 1 łyżeczka |
vývar nebo voda + masox nebo bujon | 1200 ml |
Przygotowanie
1 | Květák si očistíme, růžičky květáku vložíme do nádoby a programem Chop - sekání rozsekáme růžičky květáku / 8-10 vteřin, rychlost 5/. Květák si přesypeme do misky. |
---|---|
2 | Do nádoby dáme jarní cibulku, znovu programem Chop rozsekáme na jemno, stačí 5 vteřin na rychlost 5. Přidáme lžíci másla nebo oleje a zapneme program Saute - zpěnění, hodnoty jsou přednastavené a není třeba je měnit,po dosažení požadované teploty /je to za několik vteřin/ přisypeme lžíci mouky a připravíme zásmažku / stále pracujeme programem Saute/. |
3 | Jišku zalijeme vývarem nebo vodou a k ní přidáme masox či bujon, přidáme sůl, nasekaný květák a vaříme přednastaveným programem Cook - vaření. Program je nastavený na 100 stupňů, rychlost 2, čas 20 minut. Po dosažení 100 stupňů můžeme teplotu snížit na 95 st. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.