Segedínský guláš

(1 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kubalová Dana
Język przepisu:

Składniki

vepřové maso /nejlépe plec/ 500 g
cibule 2 szt.
vývar nebo voda + bujon nebo masox 1500 ml
olej 100 ml
sůl 1 łyżeczka
mletá paprika 1 łyżki
zakysaná smetana 1 szt.
pepř 1 łyżeczka
kysané zelí 200 g
hladká mouka 2 łyżki
Segedínský guláš
(1 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kubalová Dana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Do nádoby vložíme očištěnou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, rozsekáme programem CHOP /sekání/, program je přednastavený, není potřeba nic upravovat. Přilejeme uvedené množství oleje a cibuli zpěníme přednastaveným programem SAUTE.
2 Maso omyjeme a rozkrájíme na kostky požadované velikosti. Vložíme k cibuli a maso restujeme programem SAUTE, opět jde o přednastavený program, není potřeba nic měnit. Maso osolíme a ke konci programu zasypeme mletou paprikou.
3 Orestované maso vyjmeme z nádoby a přendáme do varného košíčku. Cibule zůstane ve výpeku. Přidáme zelí. Zalijeme vývarem nebo vodu s masoxem /bujonen/, vložíme varný košíček s masem a programem COOK /vaření/ vše připravujeme najednou, jen si po dosažení bodu varu stáhneme teplotu na 95 stupňů, rychlost stačí 1. Aby bylo maso měkké, je potřeba jej připravovat cca 45 minut.
4 Odstraníme varný košíček, do zelí přilijeme mouku rozkvedlanou ve vodě, krátce provaříme přednastaveným programem COOK - stačí 10 minut, pak přidáme zakysanou smetanu, vše dochutíme a jen prohřejeme.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...