Svíčková na smetaně
Składniki
hovězí maso | 500 g |
máslo nebo olej | 1 łyżki |
mrkev | 1 szt. |
petržel | 2 szt. |
celer | 1 szt. |
mléko | 200 ml |
smetana /šlehačka/ | 250 ml |
cibule | 1 szt. |
citronová šťáva | 1 łyżeczka |
sůl | 1 łyżeczka |
celý pepř, bobkový list, nové koření - vše po 3 ks | 3 szt. |
vývar | 700 ml |
hladká mouka | 2 łyżki |
Przygotowanie
1 | Očistíme veškerou zeleninu, pokrájíme na menší kousky /stačí na čtvrtiny/, do nádoby s mixovacími noži vložíme cibuli, mrkev, celer, petržel a nastavíme program CHOP /sekání/ na 5 vteřin, rychlost zůstává přednastavená na č. 5. |
---|---|
2 | Přidáme lžíci másla nebo oleje a spustíme přednastavený program SAUTE /zpěnění/. Ponecháme přednastavenou teplotu 100 st., rychlost 1 a čas 3 minuty. |
3 | Maso nakrájíme na plátky, mírně osolíme, vložíme do varného košíčku spolu s kořením / celý pepř, bobkový list, nové koření/.Nasekanou a zpěněnou zeleninu /orestovanou/ zalijeme vývarem / může být voda + bujon nebo masox/ a mírně osolíme. Do nádoby vložíme varný košíček spolu s připraveným masem. Zapneme program COOK /vaření/, upravíme jen dobu přípravy na 80 minut, jakmile vše dosáhne bodu varu, ponecháme přednastavenou rychlost na 2, jen změníme hodnotu teplota na 95 stupňů. |
4 | Po uvedené době by mělo být maso měkké, pokud není, přidáme ještě čas a pokračujeme ve vaření. Pak vyjmeme košíček s masem, koření odstraníme a maso odložíme bokem. K zelenině přidáme mléko a vše rozmixujeme programem BLEND. |
5 | Pak opět zapneme program COOK /vaření/, přednastavené hodnoty není třeba měnit, jen snížít teplotu na 95 stupňů. Ve šlehačce rozkvedláme hladkou mouku, přilejeme k rozmixované zelenině a vše prohřejeme, stačí úplně cca 10-15 minut maximálně. Omáčku dochutíme dle vlastních potřeb citronovou šťávou, případně solí, cukrem. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.