Dusené bravčové mäso na slivkách

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

bravčové mäso (stehno, plece) 500 g
olivový olej 2 lžíce
cibuľa 1 ks
biele suché víno 200 ml
hydinovvý vývar 300 ml
vykôstkované na polovicu nakrájané slivky 150 g
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca 1 špetka
hladká múka 3 lžíce
horčica 2 lžíce
Dusené bravčové mäso na slivkách
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Bravčové mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme, nasolíme, okoreníme, potrieme horčicou a necháme cez noc odstáť v chladničke.
2 Do Combivar nádoby dáme olej, osmažíme každý kúsok mäsa z každej strany na programe FRY pri teplote 130 °C, mäso vyberieme, obalíme z každej strany v hladkej múke. Teplotu na programe FRY uberieme na 100 °C a na vzniknutom výpeku si usmažíme cibuľu nakrájanú na plátky.
3 Do nádoby vrátime mäso obalené v múke, podlejeme vývarom, vínom tak aby bolo mäso ponorené. Combivar uzatvoríme, nastavíme ventil na varenie pod tlakom a nastavíme program STEW dusenie na 20 minút. Po ukončení programu pridáme do nádoby slivky a dusíme ešte 10 minút. Po udusení dochotíme, ak je omáčka riedka zahustíme múkou, dochutíme prevaríme na programe Multicook podľa potreby.
4 Dusené mäso podávame so zemiakovou kašou alebo cestovinami.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...