Shakshuka
Ingredience
Cibule | 1 ks |
Stroužky česneku | 2 ks |
Chorizo | 50 g |
Pasírovaných rajčat | 150 ml |
Sladké papriky | 1 lžicka |
Kurkumy | 1 lžicka |
Soli | 1 špetka |
Vajec | 4 ks |
Kokosového oleje | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Combivar easy zapneme na program Fry a teplotu nastavíme na 180°C. Čas můžeme ponechat. |
---|---|
2 | Cibuli nakrájíme na proužky, do combivaru dáme lžíci kokosového oleje. Po rozpálení přidáme cibuli a za občasného míchání smažíme dozlatova. |
3 | Přidáme česnek nakrájený najemno a chorizo. Necháme rozvonět. |
4 | Zalijeme pasírovanými rajčaty a přidáme koření. Zamícháme. |
5 | Přímo do směsi rozklepneme vejce, která lehce osolíme. Necháme vejce zatáhnout, aby žloutek zůstal tekutý. |
6 | Podáváme s čerstvým pečivem nebo jako lehký oběd při ketodietě. Zdobíme čerstvou pažitkou nebo petrželkou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.