Kapustnica

(0 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 6
kuchař: Mušáková Daniela
Jazyk receptu:

Ingredience

Kyslá kapusta 1 kg
Bravčové udené koleno 1 ks
Bravčové kosti 0,5 kg
Domáca klobása 2 ks
Oravská slanina 10 g
Cibuľa 1 ks
Cesnak 4 stroužek
Bobkový list 3 ks
Nové korenie 6 ks
Soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika 1 špetka
Olej alebo bravčová masť 0,5 dl
Kapustnica
(0 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 6
kuchař: Mušáková Daniela
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do COMBIVARU. Pridáme bobkové listy, nové korenie, soľ a zalejeme 2-3 litrami vody a nastavíme program Chef 25 minút.
2 Keď máme vývar hotový,vyberieme kosti s mäsom a vložíme premytú nakrájanú kyslú kapustu a domácu klobásu.Zapneme program Chef 8 minút
3 Na panvici si opečieme na malom množstve oleja alebo bravčovej masti nakrájanú oravskú slaninu,potom pridáme a orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu,odstavíme a pridáme mletú červenú papriku.
4 Medzitým si pokrájame už vychladnuté mäso z vývaru na kocky. Z polievky po uvarení vyberieme klobásku a tiež ju nakrájame.Cesnak si nakrájame na drobné kúsky alebo pretlačíme a pridáme do kapustnice a premiešame. Pridáme nakrájané údené mäso a klobásku a primiešame orestovanú slaninu s cibuľou.
5 Kapustnicu dosolíme podľa chuti a môžeme podávať napríklad s kyslou smotanou.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...