Puding z 1 l mléka bez připálení
Ingredience
mléka | 1 l |
pudingový prášek | 2 ks |
cukr | 70 g |
Postup přípravy
1 | Do nádoby nalijeme mléko a vysypeme sáčky s pudingem. Na 5 vteřin podržíme tlačítko PULSE, aby se prášek s mlékem krásně rozmíchal. |
---|---|
2 | Nastavíme automatický program COOK - čas 9 minut, teplota 90°C a rychlost 3. |
3 | Po 8 minutách (na displeji zbývá čas 1 minuta) přisypeme otvorem ve víku cukr - samozřejmě podle vlastní chuti. Teplý puding lze do mističek nalévat přímo z nádoby bez použití dalšího nádobí. |
4 | Nezapomínejte na to, že záleží na výchozí teplotě surovin, ze kterých puding připravujete. Jinou dobu se bude zahřívat mléko z lednice, jinou dobu mléko pokojové teploty. Pokud zjistíte, že puding je uvařený již před doběhnutím nastaveného času a na displeji ještě nějaký čas zbývá, klidně vaření ukončete a přístroj vypněte. DODRŽENÍ NASTVENÉHO ČASU NENÍ PODMÍNKOU!!! Někdy budete muset čas přidat, jindy ubrat. |