Zemiakové vafle na slano
Ingredience
stredne veľký zemiak | 2 ks |
soľ | 1 lžicka |
hladká múka | 300 g |
cukor | 1 lžicka |
jedlá sóda | 1 lžicka |
prášok do pečiva | 1 lžicka |
vajcia | 3 ks |
roztopené maslo | 120 g |
kyslá smotana | 250 ml |
Postup přípravy
1 | Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich nastrúhame na jemno. Zmiešame zemiaky s múkou, soľou, sódou, práškom do pečiva, žĺtkami, roztopeným maslom a kyslou smotanou. Po vymiešaní jemne primiešame sneh z bielkov. Pečieme vafle, dĺžka záleží aj podľa chuti kto má rád ako prepečené. Zemiaky je možné nahradiť napríklad aj cuketou, pridať je možné aj rôzne bylinky. |
---|---|
2 | Vafle podávame s vajíčkom, so zeleninou alebo aj ako prílohu k polievke. Vydržia niekoľko dní aj v chladničke, pred podávaním stačí ich ohriať. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.