Zemiakové vafle na slano

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

stredne veľký zemiak 2 ks
soľ 1 lžicka
hladká múka 300 g
cukor 1 lžicka
jedlá sóda 1 lžicka
prášok do pečiva 1 lžicka
vajcia 3 ks
roztopené maslo 120 g
kyslá smotana 250 ml
Zemiakové vafle na slano
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich nastrúhame na jemno. Zmiešame zemiaky s múkou, soľou, sódou, práškom do pečiva, žĺtkami, roztopeným maslom a kyslou smotanou. Po vymiešaní jemne primiešame sneh z bielkov. Pečieme vafle, dĺžka záleží aj podľa chuti kto má rád ako prepečené. Zemiaky je možné nahradiť napríklad aj cuketou, pridať je možné aj rôzne bylinky.
2 Vafle podávame s vajíčkom, so zeleninou alebo aj ako prílohu k polievke. Vydržia niekoľko dní aj v chladničke, pred podávaním stačí ich ohriať.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...