Celozrnné těstoviny
Ingredience
hladké celozrnné mouky | 400 g |
vody | 190 ml |
Postup přípravy
1 | Podle požadovaného tvaru těstovin vybereme příslušný disk, který smočíme v mističce s olejem. Otřeme papírovou utěrkou a přišroubujeme maticí . |
---|---|
2 | Pokud nemáte hladkou mouku, použijte VARMIX nebo jiný mixér, který má 10 000 a více otáček za minutu a mouku rozmixujte na hladkou. Uzavřeme víkem, na které nasadíme nádobku na tekutinu. Zmáčkneme 2 x tlačítko AUTO a nalijeme vodu do nádobky. |
3 | Těsto se bude 3 minuty míchat, potom se zapne zpětný chod a začne extrudace těstovin. |
4 | Vodu můžeme nahradit vajíčky nebo zeleninovou šťávou (špenátovou, mrkvovou, z červené řepy atd.). Celkový objem tekutiny však stále musí být 190 ml!!! Celozrnná mouka potřebuje o trošku více vody, než mouka hladká. Samozřejmě záleží na druhu, který použijete. |