Bezlepkové těstoviny
Ingredience
hladké bezlepkové mouky | 400 g |
vody | 190 ml |
Postup přípravy
1 | Podle požadovaného tvaru těstovin vybereme příslušný disk, který smočíme v mističce s olejem. Otřeme papírovou utěrkou a přišroubujeme maticí . |
---|---|
2 | Do hnětací nádoby nasypeme mouku. Uzavřeme víkem, na které nasadíme nádobku na tekutinu. Zmáčkneme 2 x tlačítko AUTO a nalijeme vodu do nádobky. |
3 | Těsto se bude 3 minuty míchat, potom se zapne zpětný chod a začne extrudace těstovin. |
4 | Vodu můžeme nahradit vajíčky nebo zeleninovou šťávou (špenátovou, mrkvovou, z červené řepy atd.). Bezlepková mouka potřebuje o trošku více vody, než mouka pšeničná. Samozřejmě záleží na druhu, který použijete. |