ŠAMPIŇÓNOVO - ŠPENÁTOVÉ RIZOTO

(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 4
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

ryža 300 g
šampiňóny 400 g
špenátové listy 125 g
cesnaková pasta 0,5 lžicka
sypaný bujón ( zeleninový alebo kurací ) 2 lžicka
soľ,čierne korenie 1 špetka
olivový olej 2 lžíce
ŠAMPIŇÓNOVO - ŠPENÁTOVÉ RIZOTO
(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 4
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Šampiňóny očistíme,nakrájame na väčšie plátky.Zo špenátových listov odstránime hrubšie stonky.
2 Do nádoby Combivaru dáme olej.Nastavíme program fry / zelenina,5 minút,125°C.Do horúceho oleja dáme šampiňóny.Za občasného miešania pečieme.Keď šampiňóny pustia šťavu,pridáme špenátové listy,špenát sparíme,keď sa voda odparí pečieme ešte chvíľu spolu ( čas závisí aj od toho,ako chcete mať hríby upečené...viac alebo menej ).
3 Po ukončení času prilejeme 1,2 litra horúcej vody.Pridáme ryžu,bujón,cesnakovú pastu ( alebo drvený cesnak ),osolíme okoreníme ( podľa chuti môžete pridať aj iné koreniny ).Nastavíme program pilaw,3 minúty,pod tlakom.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť.
4 Hotové rizoto posypte strúhaným syrom.Dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...