ŠAMPIŇÓNOVO - ŠPENÁTOVÉ RIZOTO
Ingredience
ryža | 300 g |
šampiňóny | 400 g |
špenátové listy | 125 g |
cesnaková pasta | 0,5 lžicka |
sypaný bujón ( zeleninový alebo kurací ) | 2 lžicka |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Šampiňóny očistíme,nakrájame na väčšie plátky.Zo špenátových listov odstránime hrubšie stonky. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dáme olej.Nastavíme program fry / zelenina,5 minút,125°C.Do horúceho oleja dáme šampiňóny.Za občasného miešania pečieme.Keď šampiňóny pustia šťavu,pridáme špenátové listy,špenát sparíme,keď sa voda odparí pečieme ešte chvíľu spolu ( čas závisí aj od toho,ako chcete mať hríby upečené...viac alebo menej ). |
3 | Po ukončení času prilejeme 1,2 litra horúcej vody.Pridáme ryžu,bujón,cesnakovú pastu ( alebo drvený cesnak ),osolíme okoreníme ( podľa chuti môžete pridať aj iné koreniny ).Nastavíme program pilaw,3 minúty,pod tlakom.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť. |
4 | Hotové rizoto posypte strúhaným syrom.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.