Vaječný likér

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Ludvíková Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

Rumu 0,5 l
Salka 2 ks
vanilkový puding 1 ks
mléka 0,5 l
cukru krystal 3 lžíce
vanilkový cukr 1 ks
Vaječný likér
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Ludvíková Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do Varmixu nasadíme na nože motýlka. Nalijeme cca 1/4 l mléka do nádoby (ve zbytku mléka si rozmícháme puding a vlijeme do nádoby Varmixu). Uvaříme puding na R5, teplota 100 °C cca 5-8 minut. Když se puding uvaří, snížíme teplotu na 0 °C, přidáme cukry a ještě cca 10 sec.promícháme (stále R3). Necháme vše v nádobě vychladnout.
2 K vychladlému pudinku (může být trochu vlažný, ničemu to nevadí) přidáme 2 salka a rum. Vše se vejde do Varmixu.
3 Promícháme na R3, 0°C cca 1 minutu. Vše se krásně spojí.
4 Uvařený a promíchaný likér nalijeme do lahví. Z tohoto množství je 1,5 l vaječného likéru.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...