NOVÉ ZEMIAKY S ROZMARÍNOM
Ingredience
nové zemiaky | 850 g |
slanina + šunka | 120 g |
rozmarín vetvička cca 15cm | 1 ks |
citrónová šťava | 1 lžíce |
sekaná petržlenová vňať | 1 lžíce |
olej | 1 dl |
cesnaková pasta | 0,5 lžicka |
morská soľ | 1 lžíce |
mleté farebné korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Zemiaky dôkladne umyjeme,nakrájame ( nešúpala som ). |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru nalejeme olej.Nastavíme program fry / zelenina,15 minút,145°C.Do horúceho oleja dáme zemiaky a za občasného miešania opekáme.Po ukončení času skontrolujeme či sú zemiaky dostatočne mäkké ( môže sa stať že budete potrebovať menej,alebo aj viac času ). |
3 | Kým sa zemiaky pečú,z vetvičky rozmarínu dáme dole listy.Šunku a slaninu nakrájame na drobno,rozmarín tiež na drobno. |
4 | Hotové upečené zemiaky vyberieme na papierovú utierku.Prebytočný olej zlejeme,v nádobe Combivaru necháme len troška oleja ( cca 1 - 2 lyžice ).Nastavíme program fry / zelenina,2 minúty,145°C.Do horúceho oleja dáme slaninu a šunku,pridáme rozmarín,sekanú petržlenovú vňať,citrónovú šťavu,cesnakovú pastu ( alebo drvený cesnak ).Premiešame a opečieme. |
5 | Keď je slanina aj šunka opečená podľa Vašej chuti,Combivar vypnite.Pridajte zemiaky,morskú soľ a farebné korenie ( použila som čerstvo mleté korenie aj soľ ).Soľte opatrne,v závislosti od slanosti šunky a slaniny.Premiešajte,už nepečte.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.