ZEMIAKOVÝ " ŠALÁT " Z NOVÝCH ZEMIAKOV

(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 4
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

nové zemiaky 500 g
olivový olej 2 lžíce
tatárska omáčka 2 lžíce
kyslá smotana 2 lžíce
strúhaný syr 50 g
citrónová šťava 1 lžicka
cibuľka 1 ks
sekaná petržlenová vňať 1 lžíce
soľ,čierne korenie 1 špetka
ZEMIAKOVÝ " ŠALÁT " Z NOVÝCH ZEMIAKOV
(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 4
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Zemiaky dôkladne umyjeme ( varila som so šupkou ).Ak sú menšie,môžete ich nechať v celku,troška väčšie rozkrojte na polovice.
2 Do nádoby Combivaru dáme zemiaky,zalejeme vodou,osolíme.Nastavíme program chef / 3 minúty,pod tlakom.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť.
3 Kým sa zemiaky varia,v miske vymiešame kyslú smotanu,tatársku omáčku,strúhaný syr.Pridáme citrónovú šťavu,1 lyžicu olivového oleja,osolíme,okoreníme.
4 Uvarené zemiaky scedíme.Do nádoby Combivaru dáme 1 lyžicu olivového oleja.Nastavíme program cake,10 minút,155°C.Do horúceho oleja dáme scedené zemiaky a za občasného miešania pečieme.
5 Hotové zemiaky vyberieme z nádoby Combivaru,osolíme,okoreníme a ešte teplé premiešame s omáčkou ktorú sme si pripravili.Posypeme nakrájanou cibuľkou a sekanou petržlenovou vňaťou.Podávame teplé...ale chutia aj studené,každý podľa chuti.Dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...