MAĎARSKÁ HRÁŠKOVÁ POLIEVKA
Ingredience
jarný hrášok | 250 g |
jarná mrkva | 3 ks |
jarný petržlen | 1 ks |
sekaná petržlenová vňať | 1 lžíce |
hladká múka | 6 lžíce |
mletá červená paprika | 2 lžicka |
maslo | 50 g |
vajce | 1 ks |
olej | 1 lžíce |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Mrkvu a petržlen očistíme,umyjeme,nakrájame. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dáme olej.Nastavíme program fry / zelenina,2 minúty,125°C.Pridáme mrkvu,petržlen a hrášok.Orestujeme.Cca 1 minútu pred koncom času poprášime 1 lyžicou múky,premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať,premiešame. |
3 | Zalejeme vodou a pridáme mletú červenú papriku.Osolíme,okoreníme.Nastavíme program soup / zelenina,4 minúty,pod tlakom.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť. |
4 | Kým sa polievka varí,pripravíme si maslové halušky.Vajce premiešame so zmäknutým maslom.Pridáme 5 lyžíc múky,osolíme a vymiešame na hladké cesto bez hrudiek.Dostanete husté cesto. |
5 | Po ukončení programu soup nastavíme program multicook,3 minúty,115°C.Keď polievka začne vrieť,lyžičkou dávame do polievky haluškovú masu.Do lyžičky naberieme asi pol lyžičky cesta,namočíme do polievky a dávame ďalšie cesto ( ľahšie zíde cesto z lyžičky ak ju namočíme do horúcej polievky ).Keď máte všetky halušky v polievke,znížime teplotu na 103°C.Polievku s haluškami chvíľu povaríme.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.