Koprová omáčka

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 6
kuchař: Lenka Radvanovská
Jazyk receptu:

Ingredience

Hovězí maso 600 g
Mléko 500 ml
Smetana 100 ml
Hladká mouka 7 lžíce
Kopr sterilovaný 1 sklenice
Máslo 3 lžíce
Bobkový list 3 ks
Nové koření 5 ks
Pepř celý 5 ks
Sůl, cukr, ocet 1 špetka
Koprová omáčka
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 6
kuchař: Lenka Radvanovská
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Maso očistíme a nakrájíme na cca 1.5cm plátky =>vložíme do hrnce =>přidáme bobkový list, pepř, nové koření a zalijeme 1 litrem vody. Vaříme na tlakový program Soup 35 minut. Hotový vývar přecedíme a maso dáme stranou
2 Na beztlakový program Multi 160°C rozehřejeme máslo =>vmícháme mouku a část kopru =>do koprové jíšky vlejeme vývar a chvíli povaříme => vypneme hrnec a necháme 5 minut odstát.
3 Za stálého míchání pomalu vlijeme mléko (nesmí být studené) => pokud je omáčka moc řidká přidáme do smetany mouku a poté vlijeme. Zapneme beztlakový program Multi 180°C =>přidáme zbylý kopr =>dochutíme octem a cukrem tak aby byla omáčka sladkokyselá =>osolíme =>chvilku povaříme a vložíme maso =>podáváme s vařeným vejcem a houskovým knedlíkem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...