Cibulové kváskové bagety
Ingredience
žitný kvásek | 40 g |
žitné chlebové mouky | 140 g |
voda | 140 g |
cibule | 4 ks |
olej | 150 ml |
voda | 300 g |
sůl | 2 lžicka |
špaldová mouka | 200 g |
pšeničká hladká mouka | 200 g |
Postup přípravy
1 | Z kvásku, 140 g mouky a 140 g vody si v míse PLANETARIA vytvoříme rozkvas. Dobře ho promícháme, neprodyšně uzavřeme a necháme v teple 10 - 12 hodin kvasit. |
---|---|
2 | Do vykynutého rozkvasu přidáme zbylé mouky, sůl a na oleji osmaženou a okapanou cibuli a PLANETARIEM vymícháme těsto. Vymíchané těsto dáme na moukou vysypaný vál a rukou ještě trošku propracujeme. Necháme kynout 30 minut a opět rukou propracujeme. Tento proces opakujeme 3x. |
3 | Po posledním propracování necháme těsto v klidu kynout 60 minut. Pak vytvoříme bagety, které necháme na vymaštěném plechu kynout ještě 30 minut. |
4 | Vykynuté bagety vložíme do trouby rozehřáté na 250°C (troubu rozehřívám alespoň 30 minut). Po 10 minutách snížíme teplotu na 200°C a dopečeme ještě 20 minut. |