Vařená chobotnice

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

chlazená chobotnice 1 ks
vinný ocet bílý 250 ml
pomerančová kůra 1 špetka
limetková kůra 1 špetka
bobkový list 3 ks
celý pepř 20 ks
nové koření 10 ks
chilli papričky 3 ks
řapíkatý celer 1 ks
sůl 1 lžíce
Vařená chobotnice
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Celý nálev jsem přivedl k varu programem MULTICOOK nastavenou teplotou 110 st.C. a chobotnici a hlavu jsem na 10 vteřin ponořil a zase vytáhnul ( toto jsem opakoval celkem 3x). Maso jsem nechal v nálevu.
2 Combivar jsem zavřel a nastavil na program STEW (dušeni), zvolil produkt ryba a nastavil čas na 60 minut. Nádobu jsem tlakově uzavřel. Musím teda říct, ze nádherně to vonělo. Po 60 minut jsem maso vytáhnul.
3 Maso bylo nádherně křehké a chutnalo po všech ingrediencích, které jsem do nálevu vložil. Pro slabší povahy je možné za tepla oddělit kůži s "přísavkami" (mě to teda nevadí):-). Maso se da použít do salátů, jako příloha rizota, atd. Můžete i zamrazit a použít později.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...