Vařená chobotnice
Ingredience
chlazená chobotnice | 1 ks |
vinný ocet bílý | 250 ml |
pomerančová kůra | 1 špetka |
limetková kůra | 1 špetka |
bobkový list | 3 ks |
celý pepř | 20 ks |
nové koření | 10 ks |
chilli papričky | 3 ks |
řapíkatý celer | 1 ks |
sůl | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Celý nálev jsem přivedl k varu programem MULTICOOK nastavenou teplotou 110 st.C. a chobotnici a hlavu jsem na 10 vteřin ponořil a zase vytáhnul ( toto jsem opakoval celkem 3x). Maso jsem nechal v nálevu. |
---|---|
2 | Combivar jsem zavřel a nastavil na program STEW (dušeni), zvolil produkt ryba a nastavil čas na 60 minut. Nádobu jsem tlakově uzavřel. Musím teda říct, ze nádherně to vonělo. Po 60 minut jsem maso vytáhnul. |
3 | Maso bylo nádherně křehké a chutnalo po všech ingrediencích, které jsem do nálevu vložil. Pro slabší povahy je možné za tepla oddělit kůži s "přísavkami" (mě to teda nevadí):-). Maso se da použít do salátů, jako příloha rizota, atd. Můžete i zamrazit a použít později. |