Pampeliškový med
Ingredience
pampeliškových květů,nejlépe trhaných ráno po otevření hlaviček | 450 ks |
pomeranče | 2 ks |
citrony | 2 ks |
třtinového/bílého cukru/ | 2 kg |
vody | 2 l |
Postup přípravy
1 | natrháme hlavičky pampelišek,zbavíme nečistot,nejlépe přes řídkou záclonu,neproplachuji,připravíte se o cenný pyl |
---|---|
2 | zalijeme 2l vody |
3 | přidáme na plátky pomeranče,citrony, já dodávám bylinky pro ovonění-mátu,levanduli,povařit v Combivaru 15 minut a nechat do druhého dne vychladnout |
4 | přecedit přes jemné plátno a výluh zpět do combivaru |
5 | nasypat cukr-třtinový dodá pravou medovou barvu a chutˇ , program Multicook 118st. cca 2 hodiny při otevřeném víku svářet na konzistenci tekutého medu. |
6 | Zkouším na lžičce po mírném zchladnutí.Hotové pod víčka vyvařených sklenic-nezavařuji. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.