ZEMIAKOVÉ HALUŠKY S KYSLOU KAPUSTOU
Ingredience
zemiaky | 450 g |
polohrubá múka | 150 g |
kyslá kapusta | 300 g |
slanina | 160 g |
vajce | 1 ks |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Očistené,umyté surové zemiaky nakrájame na kúsky.Vložíme do nerezovej nádoby Varmixu.Nastavíme čas 25 sekúnd,speed 6. |
---|---|
2 | K postrúhaným zemiakom pridáme vajce,múku,osolíme.Nastavíme čas 50 sekúnd,speed 3.Cca v polovici času obsah premiešame stierkou Varmixu.Ak by bolo cesto riedke,pridajte ešte múku.Množstvo múky je orientačné,závisí na type zemiakov. |
3 | Do nádoby Combivaru dáme cca 2 litre vody,osolíme.Nastavíme program multicook,4 minúty,120°C.Nádobu uzatvoríme.Keď voda začne vrieť,Combivar otvoríme a začneme pretláčať cez sitko na halušky zemiakovú masu do vriacej vody.Ak by voda veľmi vrela,teplotu znížime.Halušky premiešame a chvíľku povaríme.Scedíme,opláchneme studenou vodou.Preložíme do misy a pridáme olivový olej aby sa halušky nezlepili. |
4 | Do nádoby Combivaru dáme olej.Nastavíme program fry / mäso,3 minúty,125°C.Do horúceho oleja dáme slaninu a opečieme.Slaninu z nádoby vyberieme do misky a do nádoby Combivaru dáme kapustu ( ak je veľmi kyslá,predtým opláchneme vodou ).Chvíľu pražíme,osolíme,okoreníme ( môžete pridať aj drvenú rascu ).Podlejeme horúcou vodou. |
5 | Nastavíme program multicook,10 minút,105°C.Hotovú kapustu scedíme ( nepreplachujeme studenou vodou ).Primiešame halušky a opečenú slaninu.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.