ZEMIAKOVÉ HALUŠKY S KYSLOU KAPUSTOU

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 2
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

zemiaky 450 g
polohrubá múka 150 g
kyslá kapusta 300 g
slanina 160 g
vajce 1 ks
soľ,čierne korenie 1 špetka
olivový olej 1 lžíce
olej 1 lžíce
ZEMIAKOVÉ HALUŠKY S KYSLOU KAPUSTOU
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 2
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Očistené,umyté surové zemiaky nakrájame na kúsky.Vložíme do nerezovej nádoby Varmixu.Nastavíme čas 25 sekúnd,speed 6.
2 K postrúhaným zemiakom pridáme vajce,múku,osolíme.Nastavíme čas 50 sekúnd,speed 3.Cca v polovici času obsah premiešame stierkou Varmixu.Ak by bolo cesto riedke,pridajte ešte múku.Množstvo múky je orientačné,závisí na type zemiakov.
3 Do nádoby Combivaru dáme cca 2 litre vody,osolíme.Nastavíme program multicook,4 minúty,120°C.Nádobu uzatvoríme.Keď voda začne vrieť,Combivar otvoríme a začneme pretláčať cez sitko na halušky zemiakovú masu do vriacej vody.Ak by voda veľmi vrela,teplotu znížime.Halušky premiešame a chvíľku povaríme.Scedíme,opláchneme studenou vodou.Preložíme do misy a pridáme olivový olej aby sa halušky nezlepili.
4 Do nádoby Combivaru dáme olej.Nastavíme program fry / mäso,3 minúty,125°C.Do horúceho oleja dáme slaninu a opečieme.Slaninu z nádoby vyberieme do misky a do nádoby Combivaru dáme kapustu ( ak je veľmi kyslá,predtým opláchneme vodou ).Chvíľu pražíme,osolíme,okoreníme ( môžete pridať aj drvenú rascu ).Podlejeme horúcou vodou.
5 Nastavíme program multicook,10 minút,105°C.Hotovú kapustu scedíme ( nepreplachujeme studenou vodou ).Primiešame halušky a opečenú slaninu.Dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...