Tvarohový strúhaný koláč
Ingredience
hladká múka | 400 g |
palmarin (maslo) | 250 g |
práškový cukor | 150 g |
vanilkový cukor | 1 ks |
vaječný žĺtok | 1 ks |
prášok do pečiva | 1 ks |
kakao | 3 lžíce |
vaječný žĺtok | 3 ks |
vaječný bielok | 4 ks |
vanilkový cukor | 1 ks |
práškový cukor | 200 g |
tvaroh | 750 g |
práškový vanilkový puding (solamyl) | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Pomocou planetária si vymiešame kakaové cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vaječný žĺtok, hladkú múku, prášok do pečiva a 3 lyžice kakaa. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť. |
---|---|
2 | Pomocou planetária si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov. Medzitým si rozmiešame tvaroh s 3 vaječnými žĺtkami, 1 vanilkovým cukrom, 200 gr. práškového cukru, 2 lyžicami práškového vanilkového pudingu (môžeme použiť aj solamyl) a do tejto hmoty jemne vmiešame sneh z bielkov. |
3 | Na vymastený a múkou vysypaný plech nastrúhame jednu časť kakaového cesta, naň vylejeme tvarohovú plnku a nastrúhame druhú časť kakaového cesta. |
4 | Pečieme asi 30 minút na 180 °C. Po vychladnutí a nakrájaní posypeme práškovým cukrom. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.