Tvarohový strúhaný koláč

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

hladká múka 400 g
palmarin (maslo) 250 g
práškový cukor 150 g
vanilkový cukor 1 ks
vaječný žĺtok 1 ks
prášok do pečiva 1 ks
kakao 3 lžíce
vaječný žĺtok 3 ks
vaječný bielok 4 ks
vanilkový cukor 1 ks
práškový cukor 200 g
tvaroh 750 g
práškový vanilkový puding (solamyl) 2 lžíce
Tvarohový strúhaný koláč
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Pomocou planetária si vymiešame kakaové cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vaječný žĺtok, hladkú múku, prášok do pečiva a 3 lyžice kakaa. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť.
2 Pomocou planetária si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov. Medzitým si rozmiešame tvaroh s 3 vaječnými žĺtkami, 1 vanilkovým cukrom, 200 gr. práškového cukru, 2 lyžicami práškového vanilkového pudingu (môžeme použiť aj solamyl) a do tejto hmoty jemne vmiešame sneh z bielkov.
3 Na vymastený a múkou vysypaný plech nastrúhame jednu časť kakaového cesta, naň vylejeme tvarohovú plnku a nastrúhame druhú časť kakaového cesta.
4 Pečieme asi 30 minút na 180 °C. Po vychladnutí a nakrájaní posypeme práškovým cukrom.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...