DOMÁCI BAILEYS
Ingredience
mlieko | 20 ml |
zahustené sladené mlieko | 170 ml |
uvarená čierna káva | 50 ml |
smotana na šľahanie | 250 ml |
kryštálový cukor | 1 lžíce |
biely rum alebo whisky | 200 ml |
vanilková aróma | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do nádoby Combivaru nalejte mlieko a smotanu na šľahanie.Nastavte program multicook,10 minút,125°C.Necháme zovrieť.Čas aj stupne ponecháme,mlieko prelejeme do nádoby. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dáme cukor a skaramelizujeme ho.Keď je zhnednutý,znížime na 105°C a opatrne prilievame ešte horúce mlieko so smotanou.Miešajte kým nedostanete zmes bez hrudiek.Potom prilejte kondenzované mlieko,whisky alebo biely rum ( ja som použila biely Bacardi rum ),vanilkovú arómu a kávu.Nechajte zovrieť a Combivar vypnite. |
3 | Hotový Baileys nalejte do fľašky,nechajte vychladnúť a vložte do chladničky.Ak je možnosť nechajte chute aspoň 1 deň dozrieť.Na zdravie. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.