DOMÁCI BAILEYS

(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 9
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

mlieko 20 ml
zahustené sladené mlieko 170 ml
uvarená čierna káva 50 ml
smotana na šľahanie 250 ml
kryštálový cukor 1 lžíce
biely rum alebo whisky 200 ml
vanilková aróma 1 lžíce
DOMÁCI BAILEYS
(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 9
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby Combivaru nalejte mlieko a smotanu na šľahanie.Nastavte program multicook,10 minút,125°C.Necháme zovrieť.Čas aj stupne ponecháme,mlieko prelejeme do nádoby.
2 Do nádoby Combivaru dáme cukor a skaramelizujeme ho.Keď je zhnednutý,znížime na 105°C a opatrne prilievame ešte horúce mlieko so smotanou.Miešajte kým nedostanete zmes bez hrudiek.Potom prilejte kondenzované mlieko,whisky alebo biely rum ( ja som použila biely Bacardi rum ),vanilkovú arómu a kávu.Nechajte zovrieť a Combivar vypnite.
3 Hotový Baileys nalejte do fľašky,nechajte vychladnúť a vložte do chladničky.Ak je možnosť nechajte chute aspoň 1 deň dozrieť.Na zdravie.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...