Vepřové "NEO kotlety" na žampionech (prg. MEATS)
Ingredience
vepřová kotleta plátky (bez kosti) | 4 ks |
čerstvých hub (nebo hrst sušených) | 200 g |
olej | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
černý pepř mletý | 1 špetka |
voda nebo vývar | 400 ml |
cibule | 1 ks |
hladká mouka | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Plátky kotlety zlehka naklepejte a na kraji maličko nakrojte, aby držely tvar a nekroutily se. Osolte opepřete a zprudka osmažte na oleji programem DEEP FRY na 185°C. |
---|---|
2 | Maso vyndejte na talíř a do připraveného výpeku vložte na kostičky nakrájenou cibuli. Nechte osmahnout do zlatova a přidejte na plátky nakrájené houby. Můžete použít čerstvé i sušené. Pokud nemáte vlastní zdroje hub, klidně použijte žampióny nebo hlívu. |
3 | Nechte zpěnit asi 3 minuty, přidejte maso a zalijte vývarem. Zapněte program MEATS na 15 minut. |
4 | Po dokončení programu zahustěte záklechtou (mouka rozmíchaná ve vodě) a provařte programem SIMMER cca 2 minuty. Podávejte s rýží, těstovinami nebo hranolkami. |