Hovězí "svíčková" blesková

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězí zadní 600 g
cibule 1 ks
mrkev 2 ks
celer 1 ks
petržel kořenová 1 ks
kuličky nového koření a celého pepře 5 ks
bobkový list 3 ks
vody 500 ml
sladké smetany 250 ml
mléka 1 l
oleje 3 lžíce
soli 2 špetka
hladké mouky 2 lžíce
Hovězí "svíčková" blesková
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby vložte osolené maso a pokapejte olejem. Přidejte nakrájenou cibuli, zeleninu a přisypte koření. Zalijte vodou.
2 Zapněte tlakový program STEW na 30 minut (nebo 60 minut) a hrnec tlakově uzavřete. Pokud máte rádi maso, které se bude rozpadat (velmi měkké), pak nastavte čas 60 minut.
3 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
4 Maso s kořením vyndejte a uvařenou zeleninu nalijte do Varmixu nebo mixovací nádoby. Zalijte mlékem a rozmixujte na hladkou omáčku. Pokud jste použili dostatečné množství zeleniny, pak zahušťovat nemusíte. Pokud si přeje omáčku zahustit, pak pokračujte dalším krokem.
5 Omáčku přelijte zpět do hrnce a zapněte program MULTICOOK na 10 min. s teplotou 110°C. Pokud je potřeba, omáčku zahustěte. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
6 Přilijte smetanu a dochuťte.Podávejte s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Na talíři dozdobte plátkem citrónu s kopečkem šlehané smetany a brusinkami.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...