Zapečené filé a bramborovo-mrkvové pyré

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 2
kuchař: Dobiášová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

Aljašská treska (Nowaco) 1 balícek
vejce 2 ks
sýr Eidam vcelku 1 plátek
koření na ryby 1 špetka
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
smetana 1 dl
brambory 8 ks
mrkev 1 ks
máslo 1 plátek
mléko 1 sklenice
Zapečené filé a bramborovo-mrkvové pyré
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 2
kuchař: Dobiášová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Filé z tresky si lehce osolíme, opepříme a trochu posypeme kořením na ryby. Combivar si zapneme na program Fry na 7 minut a 150°C, do nádoby dáme oříšek másla a vložíme osmahnout filé. Mezitím si rozkvedláme vajíčka s trochou smetany a nastrouhaného sýra, maličko osolíme. Filé touto směsí zalijeme a přepneme na program Omeleta na cca 10 minut. Chvíli před koncem ještě nahoru nasypeme strouhaný sýr.
2 K filé si ve Varmixu připravíme bramborovo-mrkvové pyré. Pokud nemáme Varmix, připravíme obvyklým způsobem.
3 Brambory a mrkev si nakrájíme a dáme vařit do Varmixu na páru, na 20 minut, teplota 110°C, rychlost 1. Po uvaření vylijeme z nádoby vodu, nasypeme do ní brambory s mrkví, osolíme, přidáme kousek másla, nalijeme mléko a zapneme Varmix na 2 minuty na rychlost 5. Hotové pyré můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou a podávat s okurkovým salátem.
4 Dobrou chuť. :-)
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...