Zapečené filé a bramborovo-mrkvové pyré
Ingredience
Aljašská treska (Nowaco) | 1 balícek |
vejce | 2 ks |
sýr Eidam vcelku | 1 plátek |
koření na ryby | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
smetana | 1 dl |
brambory | 8 ks |
mrkev | 1 ks |
máslo | 1 plátek |
mléko | 1 sklenice |
Postup přípravy
1 | Filé z tresky si lehce osolíme, opepříme a trochu posypeme kořením na ryby. Combivar si zapneme na program Fry na 7 minut a 150°C, do nádoby dáme oříšek másla a vložíme osmahnout filé. Mezitím si rozkvedláme vajíčka s trochou smetany a nastrouhaného sýra, maličko osolíme. Filé touto směsí zalijeme a přepneme na program Omeleta na cca 10 minut. Chvíli před koncem ještě nahoru nasypeme strouhaný sýr. |
---|---|
2 | K filé si ve Varmixu připravíme bramborovo-mrkvové pyré. Pokud nemáme Varmix, připravíme obvyklým způsobem. |
3 | Brambory a mrkev si nakrájíme a dáme vařit do Varmixu na páru, na 20 minut, teplota 110°C, rychlost 1. Po uvaření vylijeme z nádoby vodu, nasypeme do ní brambory s mrkví, osolíme, přidáme kousek másla, nalijeme mléko a zapneme Varmix na 2 minuty na rychlost 5. Hotové pyré můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou a podávat s okurkovým salátem. |
4 | Dobrou chuť. :-) |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.