FAZOLOVÝ GULÁŠ
Ingredience
červené fazole sušené | 250 g |
klobása pikantní | 2 ks |
cibule | 3 ks |
oleje | 100 ml |
račatového protlaku | 1 plechovka |
červená paprika | 2 špetka |
česneku | 3 stroužek |
soli | 1 špetka |
pálivá paprika | 1 špetka |
vody | 1,5 l |
hladké mouky | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nasypte na drobno nakrájenou cibuli s klobásou a zasmažte. |
---|---|
2 | Nalijte vodu, přisypte obě papriky, sůl, rajčatový protlak a fazole. Zapněte tlakový program CHEF na 20 min. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Hotový guláš zahustěte jak jste zvyklí - chlebem, bramborou nebo moukou. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
5 | Dochuťte prolisovaným česnekem a podávejte s chlebem. |