ZAPEČENÝ KARFIOL SO SLANINOU ( VAR + COM )

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

karfiol menší 1 ks
slanina 130 g
polohrubá múka 3 lžíce
vajce 1 ks
mletá červená paprika 1 lžicka
kyslá smotana 450 ml
petržlenová vňať 2 lžíce
soľ,čierne korenie 1 špetka
ZAPEČENÝ KARFIOL SO SLANINOU ( VAR + COM )
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Karfiol rozoberieme na ružičky,umyjeme.Do nerezovej mixovacej nádoby Varmixu nalejeme pol litra vody.Ružičky karfiolu vložíme do parného nástavca.Nastavíme čas 15 minút,100°C,speed 1.Po skončení programu dáme dole parný nástavec ( pracujte opatrne,je horúci ).Ružičky karfiolu opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2 Kým sa nám karfiol dusí,opražíme v COMBIVARU programem FRY 170°C slaninu,ako Vám to vyhovuje...chrumkavejšia,nie chrumkavá...každý podľa chuti.( Ja som použila cca 1:1 domácu slaninu a Schwarzwaldskú šunku ).V miske pomiešame múku,mletú červenú papriku,podľa chuti soľ a čierne korenie.Hotový karfiol obalíme v tejto zmesi a vkladáme vedľa seba do nádoby Combivaru.
3 K múke ktorú sme nevyužili na obaľovanie pridáme vajce,kyslú smotanu,opraženú slaninu a podľa potreby ešte osolíme,okoreníme.Všetko spolu dobre premiešame.Na karfiol nasypeme posekanú petržlenovú vňať a zalejeme smotanovou zmesou.
4 Na Combivare nastavíme program Cake,15 minút,140°C.Po skončení programu zvolíme program Crispy,15 minút,140°C.Po ukončení času Combivar otvoríme a necháme ešte cca 10 minút stáť.
5 Boky karfiolu som uvoľnila silikónovou stierkou,po bokoch nádoby som rukou troška pobúchala aby sa mi uvoľnil aj spodok.Na vrch nádoby Combivaru som dala veľký tanier a nádobu som obrátila,karfiol bez ujmy " vyšiel " z nádoby.Potom som preložila na druhý tanier,aby bol tou správnou stranou hore.Dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...