cuketová polévka

(0 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 8
kuchař: Šandorová Anna
Jazyk receptu:

Ingredience

mladé cukety 500 g
cibule 1 ks
brambor 2 ks
oleje 3 lžíce
zeleninového vývaru (gelový zelenin.bujon) 800 ml
citronu (stačí 1/2) 1 ks
česneku 2 stroužek
31% smetany (šlehačky) 150 ml
slaniny 100 g
mletého koriandru (tak půl lžičky) 1 špetka
soli (podle chuti) 1 špetka
čerstvě mletého pepře 1 špetka
bylinky na ozdobu 1 svazek
cuketová polévka
(0 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 8
kuchař: Šandorová Anna
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cuketu nakrájíme na asi 3 mm plátky, cibuli nakrájíme na kostičky. Na oleji postupně z obou stran osmažíme cukety a postupně vyjmeme. Ve výpuku po cuketách osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli jen chvilku do sklovata. Program Fry 120 stupňů, 15 minut. Doba podle potřeby, když máme dřív, tak vypneme.
2 Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky a přidáme k osmažené cibulce, zároveň přidáme i orestovanou cuketu a zalejeme zeleninovým vývarem (gelovým bujónem) a vaříme tlakově programem Soup 10 minut.
3 Po vypuštění páry a otevření hrnce vše vyjmeme a v mixeru anebo v jiném hrnci tyčovým mixerem rozmixujeme. Vrátíme zpátky a nastavíme program Multicook s časem 10 minut a teplotou 110 stupňů. Přidáme smetanu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, koriandr a dochutíme citronovou šťávou z půlky citronu. Necháme ještě krátce přejít varem.
4 Na talířích zdobíme bylinkami a hezky do křupava osmaženou na kostičky pokrájenou slaninou - program Fry 120 stupňů, 8 minut. Výborná je i osmažená houska nebo rohlík.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...