BRAVČOVÉ MASO S HLIVOU
Ingredience
bravčové stehno | 900 g |
hliva ustricová | 300 g |
olej | 6 lžíce |
kečup jemný | 2 lžíce |
chilli omáčka sladká | 2 lžíce |
bazalka | 1 lžicka |
cibuľka | 2 ks |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
kyslá smotana | 4 lžíce |
Postup přípravy
1 | Hlivu ustricovú umyjeme,nakrájame.Do nádoby Combivaru dáme 2 lyžice oleja,nastavíme program fry / zelenina,10 minút,115°C.Vložíme nakrájanú hlivu,opražíme.Ak máte druhú nádobu,nádobu s hlivou po skončení programu vyberieme a vložíme druhú,prázdnu nádobu ( ak druhú nádobu nemáte,preložte hlivu do misky ). |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dáme 4 lyžice oleja.Nastavíme program fry / mäso,10 minút,120°C.Pridáme na rezance nakrájané mäso,počkáme kým sa stiahne a popražíme. |
3 | Pridáme 0,5 litra vody,kečup,chilli omáčku,nadrobno nakrájanú bazalku,podľa chuti osolíme,okoreníme.Zvolíme program stew / mäso,20 minút,pod tlakom.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť. |
4 | Šťavu z mäsa zlejeme ( nemusíme vyliať,môžeme použiť na prípravu iného pokrmu ),v nádobe necháme len troška šťavy.Pridáme hlivu a kyslú smotanu.Zvolíme program fry / mäso,5 minút,100°C.Za občasného miešania prepečieme všetko spolu.Cca 1 minútu pred skončením programu pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku. Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.