Kváskový chleb Šumava
Ingredience
kvásku | 500 g |
hladké mouky | 750 lžicka |
soli | 18 g |
chlebového koření nebo kmínu | 1 lžicka |
vody | 400 ml |
Postup přípravy
1 | Všechny ingredience kromě soli se promíchají v míse Planetária R-1 až se spojí mouka s vodou.Přikryté nechat 20 - 60 minut odpočívat. |
---|---|
2 | Poté přidat sůl a hníst v robotu 2 minuty na nižší a 2 minuty na vyšší rychlost.Těsto přeložíme do mísy vytřené olejem a necháme 2 hodiny zrát |
3 | Během té doby těsto 2x přeložime.Vytvarujeme bochník a dáme do moukou vysypané ošatky kynout.Aby těsto neokoralo,tak jej přikryjeme igelitovou taškou. |
4 | Při pokojové teplotě kyne asi 2 - 3 hodiny. |
5 | Pečeme v troubě předehřáté na 250°C prvních 15 minut,poté jsem snížila teplotu na 180°C a dopékala dalších 30-45 minut. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.