Kváskový chleb Šumava

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 9
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Ingredience

kvásku 500 g
hladké mouky 750 lžicka
soli 18 g
chlebového koření nebo kmínu 1 lžicka
vody 400 ml
Kváskový chleb Šumava
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 9
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Všechny ingredience kromě soli se promíchají v míse Planetária R-1 až se spojí mouka s vodou.Přikryté nechat 20 - 60 minut odpočívat.
2 Poté přidat sůl a hníst v robotu 2 minuty na nižší a 2 minuty na vyšší rychlost.Těsto přeložíme do mísy vytřené olejem a necháme 2 hodiny zrát
3 Během té doby těsto 2x přeložime.Vytvarujeme bochník a dáme do moukou vysypané ošatky kynout.Aby těsto neokoralo,tak jej přikryjeme igelitovou taškou.
4 Při pokojové teplotě kyne asi 2 - 3 hodiny.
5 Pečeme v troubě předehřáté na 250°C prvních 15 minut,poté jsem snížila teplotu na 180°C a dopékala dalších 30-45 minut.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...