Tvarohové koblížky
Ingredience
vejce | 3 ks |
tvaroh | 1 ks |
vanilkový či rumový cukr | 1 ks |
rum | 2 lžíce |
ovesná mouka | 75 g |
hladká mouka | 125 g |
jedlá soda - nebo 1 prášek do pečiva | 12 g |
olej na smažení | 0,5 l |
Postup přípravy
1 | V míse si utřeme vejce s cukrem, přidáme tvaroh a rum a pořádně rozmícháme do hladka.Přimícháme mouku smíchanou se sodou, případně práškem do pečiva (mouka může být i pouze hladká). Vymícháme hladké těsto, které je pěkně nadýchané. |
---|---|
2 | Do nádoby combivaru nalijeme cca 1/2 litru oleje, nastavíme program FRY, teplota 155°C a čas 45 minut. Jakmile je olej rozehřátý, tak lžící vykrajujeme středně velké kousky těsta a dáváme do oleje, usmažíme z obou stran. Děrovanou umělohmotnou obracečkou vyndaváme hotové na talířek s papírovou utěrkou, na odsání přebytečného oleje. |
3 | Podáváme podle chuti - s marmeládou, šlehačkou, pudinkem, zmrzlinou, jogurtem, posypané cukrem či skořicí. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.