Rizoto z hovězím masem

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 4
kuchař: Lapčíková Alena
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězího zadního 2 plátek
větší cibule 1 ks
česneku 2 stroužek
masox 1 ks
mrkev 2 ks
hrášek 1 plechovka
vody 2 šálek
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
rýže 2 šálek
mletá paprika 2 lžicka
petrželky 1 lžicka
strouhaný sýr Gouda 250 g
Rizoto z hovězím masem
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 4
kuchař: Lapčíková Alena
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibulku osmahneme na programu FRY na 20 min a 170 st. Mezi tím si nakrájíme plátky masa na malinké kostičky a když je cibulka dozlatova,přidáme k ní maso a orestujem ho ze všech stran .Malinko osolíme a opepříme, vmáčkneme část česneku. ( se solí opatrně,máme tam i masox!)
2 Když je maso zatažené,vypnem program FRY .( jestli ještě neuběhl nastavený čas.)
3 Maso podlijeme,přidáme masox,česnek, a hrnec tlakově uzavřeme. Nastavíme program CHEF na 25 min.Mezi tím si nakrájíme mrkev na maličké kostičky a připravíme malou konzervu hrášku.Po zaznění signálu o ukončení programu opatrně vypustíme páru,a otevřeme hrnec. K masu přidáme nakrájenou mrkev,mletou papriku,případně ještě dochutíme a hrnec opět tlakově uzavřeme .Nastavíme čas na 5 minut.Po zaznění signálu opět vypustíme páru a hrnec opatrně otevřeme. V hrnci by měla být hustější štáva. Pokud máme ještě štávu řídkou,tak ji můžeme ještě chvilku provařit programem MULTICOOK do požadované konzistence.
4 Uvaříme si rýži. Bud v druhé nádobě Combivaru program RICE na 7 min,( podle druhu rýže) ,nebo na sporáku v hrnci.Hotovou rýži přimícháme do připravené štávy a přidáme hrášek.Vše důkladně promícháme v hustou směs. Můžeme přidat i nasekanou petrželku .
5 Na talíři zdobíme strouhaným sýrem Gouda Dobrou chut
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...