Hovězí vývar
Ingredience
hovězí maso na polévku | 500 g |
mrkve | 2 ks |
kořenová petržel | 1 ks |
celeru | 0,5 ks |
cibule | 1 ks |
vody | 2 l |
soli | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Opláchnuté maso, oloupanou mrkev, petržel, celer a cibuli zbavenou pouze vrchní slupky vložte do nádoby. Prilijte vodu, osolte a hrnec tlakove uzavrete. Zapnete program SOUP a tlacítkem PRODUCT SELECTION zadejte maso. Ponechte nastavený cas 30 min. |
---|---|
2 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
3 | Vyndejte z nádoby maso. Zapnete program MULTICOOK na 10 min. a teplotu nastavte na 120°C. Po dosažení varu začněte zavarovat játrové knedlícky. Nechte povařit nejméně 10 min. Nakonec pridejte na kousky nakrájené maso, zeleninu a osolte. Pred podáváním polévku ozdobte petrželovou natí nebo pažitkou |
4 | Vhodnou zavářkou jsou nejen játrové knedlíky, ale i nudle, písmenka nebo drobení. |