Baloňské špagety
Ingredience
špagety | 1 balícek |
mletého hovězího masa | 1 kg |
cibule | 2 ks |
mrkve | 2 ks |
rajčata | 4 ks |
oleje | 1 lžíce |
žampiony | 4 ks |
eidam | 100 g |
sůl | 1 špetka |
bílý pepř | 1 lžicka |
voda | 1 l |
smetany na vaření | 1 dl |
Postup přípravy
1 | Nastavíme si program MULTICOOK 15 minut 120stupňů a rozpálíme v něm lžíci oleje. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. |
---|---|
2 | Připravíme si 2 mísy na vodu. Do jedné mísy nalejeme horkou vodu, a do druhé studenou a klidně přidejte pár kostek ledu. Rajčata nařízneme do kříže na spodní straně a postupně pomocí lžíce dáváme do horké vody na 10 sekund a ihned po vytažení je vložte do studené vody. Díky tomuto postupu, vám půjdou rajčata hezky oloupat. Oloupaná rajčata pokrájejte na kostky. Tím jsou připravená na další krok. |
3 | K cibuli přidejte maso a opečte, často ho míchejte aby se nezačalo dusit. |
4 | Mrkev i žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte je k maso a krátce restujte. Po cca 3 minutách přidejte nakrájená a oloupaná rajčata, podlejte vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a zavřete combivar, včetně ventilu pro tlakové vaření. Nastavte program STEW 15 minut a nechte vařit. |
5 | Než se uvaří omáčka můžete si v hrnci připravit špagety. Špagety vaříme v osolené vodě s kapkou oleje. |
6 | Po skončení programu STEW otočte tlakový ventil pro odpouštění páry, omáčku promíchejte, zjemněte smetanou a přípaně dosolte či dopepřete. |
7 | Špagety nandejte do hlubokého talíře do "ptačího hnízda" a na střed dejte omáčku, případně dle chuti posypte strouhaným eidamem. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.