Řecký jogurt z živých kultur
Ingredience
mléko | 1 l |
Kultura na přípravu jogurtu řeckého typu | 1 špetka |
voda | 500 ml |
Postup přípravy
1 | Do nádoby combivaru nalijeme mléko, nastavíme program multicook na 45°C, čas 7 minut a necháme mléko zahřát na požadovanou teplotu 42-45°C. |
---|---|
2 | Na povrch ohřátého mléka nasypeme požadované množství jogurtové kultury, necháme 1 minutu v klidu, kdy se nám kultura rehydruje a rozpustí, poté pořádně promícháme. |
3 | Zaočkované mléko rozlijeme do jogurtových formiček, zavíčkujeme a s prstencem vložíme do nádoby combivaru, podlijeme vodou a zapneme program jogurt, teplota je nastavena na 40°C a nastavíme dobu 8 hodin. |
4 | Hotové jogurty dáme minimálně na několik hodin do lednice vychladnout a dorozležet se. Příští várku mléka zkultivujeme 2 lžícemi tohoto jogurtu. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.