Řecký jogurt z živých kultur

(0 hodnocení)
čas přípravy: 480 min
počet porcí: 6
kuchař: Měšťanová Anna
Jazyk receptu:

Ingredience

mléko 1 l
Kultura na přípravu jogurtu řeckého typu 1 špetka
voda 500 ml
Řecký jogurt z živých kultur
(0 hodnocení)
čas přípravy: 480 min
počet porcí: 6
kuchař: Měšťanová Anna
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby combivaru nalijeme mléko, nastavíme program multicook na 45°C, čas 7 minut a necháme mléko zahřát na požadovanou teplotu 42-45°C.
2 Na povrch ohřátého mléka nasypeme požadované množství jogurtové kultury, necháme 1 minutu v klidu, kdy se nám kultura rehydruje a rozpustí, poté pořádně promícháme.
3 Zaočkované mléko rozlijeme do jogurtových formiček, zavíčkujeme a s prstencem vložíme do nádoby combivaru, podlijeme vodou a zapneme program jogurt, teplota je nastavena na 40°C a nastavíme dobu 8 hodin.
4 Hotové jogurty dáme minimálně na několik hodin do lednice vychladnout a dorozležet se. Příští várku mléka zkultivujeme 2 lžícemi tohoto jogurtu. Dobrou chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...