Pomalená krůtí polévka se zeleninou a semolinovýma nokama
Ingredience
Krůtí krky | 2 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužek |
celer | 1 ks |
koření - nové koření, pepř, majoránka, bobkový list, kmín | 1 lžicka |
mleté koření - kurkuma a zázvor | 1 špetka |
voda | 2 l |
baby karotka | 2 hrnek |
hrášek | 1 hrnek |
sůl dle chuti | 1 lžicka |
střední vejce - na noky | 2 ks |
mléko - na noky | 2 lžíce |
mleté koření a bylinky dle chuti - do noků | 1 lžicka |
semolina - na noky | 10 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do nádoby combivaru dáme opláchnuté krůtí krky, přidáme oloupanou cibuly, oloupané stroužky česneku, očištěný celer, koření a sůl, zalijeme vodou po značku 10. Uzavřeme poklici, bez tlakového vaření, a nastavíme režim pomalého vaření, kdy čas si nastavíme na 3,5 hodiny a zapneme. |
---|---|
2 | Po 2 hodinách vaření přidáme do hrnce mrkvičku a hrášek, opět uzavřeme a necháme dále pomalit. |
3 | Do misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a prošleháme, přidáme dle chuti koření a bylinky (zde jsem použila mletý pepř, kurkumu, zázvor), případně dosolíme. Opět prošleháme a nakonec zahustíme semolinou. |
4 | 30 minut před koncem vaření z polévky vyndáme krůtí krky, celer a cibuly. Do vývaru malou lžičkou dáváme z připraveného těsta noky. Poté promícháme, případně dochutíme, uzavřeme poklici a necháme program doběhnout. |
5 | Mezitím si obereme maso k krůtích krků, pokrájíme a vrátíme do hrnce. Přidáme také pokrájený celer a nasekanou pažitku či bylinky dle chuti. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.