Pomalená krůtí polévka se zeleninou a semolinovýma nokama

(0 hodnocení)
čas přípravy: 210 min
počet porcí: 8
kuchař: Měšťanová Anna
Jazyk receptu:

Ingredience

Krůtí krky 2 ks
cibule 1 ks
česnek 2 stroužek
celer 1 ks
koření - nové koření, pepř, majoránka, bobkový list, kmín 1 lžicka
mleté koření - kurkuma a zázvor 1 špetka
voda 2 l
baby karotka 2 hrnek
hrášek 1 hrnek
sůl dle chuti 1 lžicka
střední vejce - na noky 2 ks
mléko - na noky 2 lžíce
mleté koření a bylinky dle chuti - do noků 1 lžicka
semolina - na noky 10 lžíce
Pomalená krůtí polévka se zeleninou a semolinovýma nokama
(0 hodnocení)
čas přípravy: 210 min
počet porcí: 8
kuchař: Měšťanová Anna
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby combivaru dáme opláchnuté krůtí krky, přidáme oloupanou cibuly, oloupané stroužky česneku, očištěný celer, koření a sůl, zalijeme vodou po značku 10. Uzavřeme poklici, bez tlakového vaření, a nastavíme režim pomalého vaření, kdy čas si nastavíme na 3,5 hodiny a zapneme.
2 Po 2 hodinách vaření přidáme do hrnce mrkvičku a hrášek, opět uzavřeme a necháme dále pomalit.
3 Do misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a prošleháme, přidáme dle chuti koření a bylinky (zde jsem použila mletý pepř, kurkumu, zázvor), případně dosolíme. Opět prošleháme a nakonec zahustíme semolinou.
4 30 minut před koncem vaření z polévky vyndáme krůtí krky, celer a cibuly. Do vývaru malou lžičkou dáváme z připraveného těsta noky. Poté promícháme, případně dochutíme, uzavřeme poklici a necháme program doběhnout.
5 Mezitím si obereme maso k krůtích krků, pokrájíme a vrátíme do hrnce. Přidáme také pokrájený celer a nasekanou pažitku či bylinky dle chuti.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...