Slané cibuľové koláče
Ingredience
hladká múka | 200 g |
polohrubá múka | 200 g |
droždie | 30 g |
cukor | 1 lžicka |
olej | 100 ml |
mlieko | 100 ml |
voda | 150 ml |
cibuľa | 250 g |
oravská slaninka | 200 g |
olej | 1 lžíce |
celá rasca | 1 špetka |
vajcia | 2 ks |
soľ | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Z jednej lyžice múky, vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. |
---|---|
2 | Do misky dáme hladkú aj polohrubú múku, trocha soli, olej, vlažnú vodu, 1 vajce a kvások. Cesto vymiesime hákom rýchlosťou 2 - 3 asi 10 minút. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. |
3 | Medzitým si pripravíme plnku: CIbuľu, slaninku nakrájame na drobné kúsky, V Combivare na rozpálenom oleji opečieme cibuľu so slankou, pridáme rascu a trocha soli, program FRY 8 minút 120 °C, stále miešame. Po opečení necháme vychladnúť. |
4 | Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na 1 cm. hrúbku, vykrajujeme koláčiky s priemerom asi 6 cm. Poukladáme ich na plech vystaný papierom na pečenie, dnom menšieho pohára urobíme do každého koláčika jamku, ktorú naplníme cibuľovou plnkou. |
5 | Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajcom, pečieme vo vyhratej rúre asi 15 minút na 200 °C. Z uvedeného množstva vychádza asi 30 kúskov koláčikov. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.