Čokoládový dort
Ingredience
zakysaná smetana | 1 kelímek |
cukr | 1 kelímek |
hladká mouka | 1 kelímek |
holandské kakao | 1 kelímek |
olej | 1 kelímek |
vejce | 4 ks |
vanilkový cukr | 1 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
smetana ke šlehání | 300 ml |
kvalitní hořká čokoláda | 300 g |
máslo | 100 g |
Postup přípravy
1 | Žloutky vyšleháme s oběma cukry, přidáme olej, smetanu, mouku, prášek do pečiva a kakao. Vmícháme sníh z bílků a špetky soli. Korpus upečeme na program Cake, teplota 130 stupňů, cca 40 minut. |
---|---|
2 | Smetanu zahřejeme, necháme v ní rozpustit čokoládu a máslo, nevaříme! Krém necháme ztuhnout v lednici. |
3 | Vychladlý korpus rozkrojíme, promažeme krémem. Zbylým krémem ozdobíme boky a povrch dortu. Necháme odležet v lednici a můžeme podávat. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.