Zelňačka
Ingredience
cibule | 1 ks |
sádla | 2 lžíce |
červené sladké papriky | 1 lžicka |
kysaného zelí | 400 g |
česneku | 1 stroužek |
vody + voda podle potřeby | 200 ml |
uzeného masa nebo klobásy nebo obojího | 250 g |
smetany | 100 g |
hladké mouky | 1 lžíce |
cukr (podle chuti) | 1 lžicka |
sůl (podle chuti) | 1 špetka |
pepř (podle chuti) | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, ke konci přidáme lžičku červené sladké papriky a krátce zamícháme - program Fry 120 stupňů, 10 minut |
---|---|
2 | Nasypeme zelí, které můžeme ještě pokrájet. Přilijeme asi tak 200 ml vodu, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso (klobásu), trochu pepře, cukru, soli. Vše vaříme tlakově programem STEW 10 minut. |
3 | Po vypuštění páry a otevření hrnce nastavíme program Multicook s časem 10 minut a teplotou 110 stupňů. Přilejeme vodu podle toho kolik chceme polévky, smetanu a zahustíme hladkou moukou, chvilku povaříme, případně ještě dochutíme. |
4 | Kdo má rád v zelňačce brambory, může přidat do polévky ještě i uvařené brambory. Já jí dělám bez brambor. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.