Zelňačka

(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Šandorová Anna
Jazyk receptu:

Ingredience

cibule 1 ks
sádla 2 lžíce
červené sladké papriky 1 lžicka
kysaného zelí 400 g
česneku 1 stroužek
vody + voda podle potřeby 200 ml
uzeného masa nebo klobásy nebo obojího 250 g
smetany 100 g
hladké mouky 1 lžíce
cukr (podle chuti) 1 lžicka
sůl (podle chuti) 1 špetka
pepř (podle chuti) 1 špetka
Zelňačka
(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Šandorová Anna
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, ke konci přidáme lžičku červené sladké papriky a krátce zamícháme - program Fry 120 stupňů, 10 minut
2 Nasypeme zelí, které můžeme ještě pokrájet. Přilijeme asi tak 200 ml vodu, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso (klobásu), trochu pepře, cukru, soli. Vše vaříme tlakově programem STEW 10 minut.
3 Po vypuštění páry a otevření hrnce nastavíme program Multicook s časem 10 minut a teplotou 110 stupňů. Přilejeme vodu podle toho kolik chceme polévky, smetanu a zahustíme hladkou moukou, chvilku povaříme, případně ještě dochutíme.
4 Kdo má rád v zelňačce brambory, může přidat do polévky ještě i uvařené brambory. Já jí dělám bez brambor.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...