Dušená růžičková kapusta
Ingredience
růžičkové kapusty | 200 g |
cibule | 1 ks |
šunky | 100 g |
vody | 200 ml |
másla | 1 lžíce |
sladké smetany | 200 ml |
soli | 1 lžicka |
bujónu zeleninového | 1 kostka |
Postup přípravy
1 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C a nechte rozpustit máslo. Prisypte nakrájenou cibuli se šunkou a orestujte. |
---|---|
2 | Pridejte kapustu, bujón, sul a zalijte vodou. Zapnete program STEW na 5 min, tlacítkem PRODUCT SELECTION vyberte zeleninu a hrnec tlakove uzavrete. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Zalijte smetanou, dochuťte a programem MULTICOOK při teplotě 110°C nechte ještě 5 min. provařit. |
5 | Nejen výborná příloha ke grilovaným masům, ale také jako hlavní jídlo s vařenými bramborami nebo těstovinami. |