Nejkřehčí linecký koláč
Ingredience
studeného másla | 150 g |
hladké mouky | 175 g |
cukru | 120 g |
mandlí | 100 g |
žloutky | 3 ks |
nastrouhanou kůru omytého citronu | 1 ks |
skořice | 1 lžicka |
mletého hřebíčku | 1 lžicka |
soli | 1 špetka |
zavařeniny | 250 g |
Postup přípravy
1 | Nasypte mandle do nádoby Rychlost 10 umelte skoro do jemna za chodu přisypte cukr a mixujte dojemna,vypnout |
---|---|
2 | Přisypte mouku citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli a žloutky a vše zpracujte R 7 na konzistenci drobenky Těsto teď už jen čeká na poslední přísadu |
3 | vychlazené máslo-vyndejte z lednice , rychle pokrájejte přímo do nádoby ,malou chvíli mixujte R 9 ,jakmile se spojí viz foto 5. vysypte přimo do sáčku ,vytvarujte kouli a na nejméně na 30 minut do lednice |
4 | Prochladlé těsto vyjměte, dejte stranou asi 1/4 množství a zbytek vyválejte na tloušťku přibližně 5–7 mm. Pomocí válečku přeneste těsto do kulaté formy o průměru 23 cm. Prsty je zlehka vmačkejte do formy a vytvarujte jeho okraje. |
5 | Přečnívající okraje odřízněte. Pokud by se někde těsto potrhalo, opravte to pomocí odříznutých kousků. Formu s těstem můžete dát ještě na chvíli do chladu. Předehřejte troubu na 185 °C (elektrickou) nebo 175 °C (horkovzdušnou). |
6 | Potřete ho zavařeninou a uhlaďte, aby bylo možné mřížku na koláč hezky položit.Ze zbylého těsta vyválejte placku. krájejte proužky a klaďte je šikmo přes sebe a přes náplň. Potřete žloutkem. Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut. Před krájením ho nechte zcela vychladnout. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.