Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

kuře 1 kg
mrkev 3 ks
celer 1 ks
petržel kořenová 1 ks
sůl 1 lžicka
cibule 1 ks
játra 0,5 kg
česnek 3 stroužek
majoránka 1 lžicka
rohlík 2 ks
vejce 1 ks
sůl 1 lžicka
cibule 1 ks
Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky
(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby COMBIVARU NEO vložíme kuře, zalijeme 2 l vody a přidáme mrkev, celer, petržel, cibuli a sůl. Zapneme tlakový program SOUP z MENU 2, který je nastaven na 30 minut a 6.stupeň tlaku. Pokud potřebujete, můžete si upravit nejen čas, ale i stupeň tlaku.
2 Hlasový asistent Vás upozorní na natlakování, odpouštění páry i ukončení programu.
3 Z vývaru vyjmeme maso i zeleninu a připravíme si játrové knedlíčky. Do nádoby VARMIXU vložíme játra, cibuli, česnek, majoránku, vejce, sůl a rozmixujeme hmotu, kterou zahustíme strouhankou ze 2 - 3 rohlíků.
4 Zapneme program SIMMER z nabídky MENU 1, nastavíme čas na 20 minut a teplotu na 185°C. Jakmile začne vývar vřít, pomalu malou lžičkou zavařujeme knedlíčky. Povaříme ještě 10 minut.
5 Maso obereme a společně se zeleninou nakrájíme do polévky. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...