Lehká roláda z hrubé mouky
Ingredience
vejce | 4 ks |
cukr krupice | 70 g |
hrubá mouka | 50 g |
olej | 3 lžíce |
Postup přípravy
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem na hladkou pěnu. Těsně před ukončením šlehání přidáme olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a spojíme se žloutkovou pěnou. |
---|---|
2 | Nakonec zlehka přisypeme mouku a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut na 250 °C - samozřejmě záleží na troubě. |
3 | Po vyndání z trouby sundám roládu z plechu a nechám ji na pečícím papíru trošku vychladnout. Ještě vlažnou smotáme do tvaru rolády a necháme úplně vychladnout. |
4 | Plníme podle vlastní fantazie a chuti. Já plnila ušlehaným mascarpone s 33% šlehačkou a vanilkovým cukrem. Roláda je opravdu výborná a velmi lehká. |