Lehká roláda z hrubé mouky

(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

vejce 4 ks
cukr krupice 70 g
hrubá mouka 50 g
olej 3 lžíce
Lehká roláda z hrubé mouky
(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem na hladkou pěnu. Těsně před ukončením šlehání přidáme olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a spojíme se žloutkovou pěnou.
2 Nakonec zlehka přisypeme mouku a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut na 250 °C - samozřejmě záleží na troubě.
3 Po vyndání z trouby sundám roládu z plechu a nechám ji na pečícím papíru trošku vychladnout. Ještě vlažnou smotáme do tvaru rolády a necháme úplně vychladnout.
4 Plníme podle vlastní fantazie a chuti. Já plnila ušlehaným mascarpone s 33% šlehačkou a vanilkovým cukrem. Roláda je opravdu výborná a velmi lehká.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...