Jablečný koláč
Ingredience
Polohrubá mouka | 300 g |
Moučkový cukr | 100 g |
Prášek do pečiva | 0,5 balícek |
Žloutek | 2 ks |
Zakysaná smetana | 2 lžíce |
Máslo nebo Hera | 60 g |
Jablek | 1 kg |
Vanilkový cukr | 1 balícek |
Skořice | 0,5 lžicka |
Cukr krupice | 50 g |
Bílek | 2 ks |
Voda | 0,5 dl |
Postup přípravy
1 | Mouku, moučkový cukr a prášek do pečiva prosejeme do mísy, přidáme žloutky, zakysanou smetanu, máslo nebo Heru a vypracujeme těsto. Můžete přidat citronovou kůru. |
---|---|
2 | Vytvarujeme do kuličky, zabalíme do folie a odložíme do lednice na minimálně půl hodiny, může být i přes noc. |
3 | Jablka očistíme a nakrájíme. Vložíme do hrnce, přidáme cukr, vanilkový cukr a skořici. |
4 | Hrnec tlakově uzavřeme a nastavíme program CHEF na 15 minut. |
5 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
6 | Pokud máme hodně šťávy, slijeme a necháme vychladnout. |
7 | Po vychladnutí jablka rozmixujeme a jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. |
8 | Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část rozložíme na dno nádoby na které si dáme pečící papír. Těsto jde roztlačit rukou. |
9 | Nalijeme jablečnou náplň, uhladíme a překryjeme druhou polovinou těsta. |
10 | Nastavíme program CAKE, čas 50 minut, teplota 130 °C. |
11 | Po zaznění zvukového signálu necháme koláč vychladnout v nádobě, poté vytáhneme. |
12 | Koláč posypeme moučkovým cukrem. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.