Vepřová plec s cibulovo celerovou omáčkou
Ingredience
Vepřová plec | 400 g |
Velká cibule | 2 ks |
Celer | 0,5 ks |
Česnek | 4 stroužek |
Sůl a pepř | 1 špetka |
Zakysaná smetana | 1 kelímek |
Olej | 3 lžíce |
Postup přípravy
1 | Maso v celku očistíme, osolíme a opepříme. |
---|---|
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší půl kolečka. Celer oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Nastavíme program FRY, čas a teplotu neměníme. |
4 | Až se hrnec nahřeje na požadovanou teplotu, přidáme olej a vložíme maso, které zprudka osmažíme ze všech stran. Vytáhneme z nádoby. |
5 | Vložíme cibuli, česnek, celer a opět zprudka osmažíme. Hrnec vypneme. |
6 | Do hrnce přidáme maso a částí zeleniny zakryjeme. |
7 | Nastavíme program SLOW STEW, teplotu neměníme, čas nastavíme na 3 hodiny. |
8 | Po zaznění zvukového signálu maso vyndáme. Zeleninu rozmixujeme a zjemníme zakysanou smetanou. Podle chuti přidáme sůl. |
9 | Můžeme podávat s bramborovou kaší, dušenou zeleninou, apod. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.