THURGAUSKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ
Ingredience
jablko | 3 ks |
polohrubá múka | 200 g |
práškový cukor | 125 g |
prášok do pečiva | 1 balícek |
hera | 125 g |
vajce | 2 ks |
citrónová šťava | 2 lžíce |
práškový cukor | 1 lžíce |
škoricový cukor | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Jablká prekrojíme na polovicu,odstránime jadrovník aj šupku.Každú polovicu jemne režeme na plátky,ale neprekrojíme celkom,jablká nám musia držať " pokope ". |
---|---|
2 | Vymiešame žĺtky z vajec so zmäknutým maslom,pridáme citrónovú šťavu a práškový cukor.Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva.Z bielkov vymiešame tuhý sneh a vmiešame tiež do hmoty ( nezľaknite sa ak budete mať cesto tuhé,kľudne primiešajte bielky,cesto nie je klasické piškótové na aké sme zvyknutý... ). |
3 | Do nádoby Combivaru nalejeme cesto,stierkou uhladíme.Na cesto uložíme nakrojené polovičky jabĺk a posypeme lyžicou práškového cukru.Zvolíme program cake,140°,50 minút.Po skončení programu skontrolujeme či je cesto dostatočne upečené. |
4 | Zvolíme program crispy,140°C,10 minút. |
5 | Po skončení programu som silikónovou stierkou uvoľnila koláč od steny nádoby ( išlo to jednoducho,koláč nebol prilepený,nepoužila som ani pečiaci papier,ani som nádobu nevymastila ).Nádobu vyberieme z Combivaru a koláč necháme vychladnúť. |
6 | Posypala som škoricovým cukrom. Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.