Rychlá piškotová dorta

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 9
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Ingredience

Cukr krupice 180 g
Vejce 3 ks
Horká voda 3 lžíce
Polohrubá mouka 180 g
Prášek do pečiva 1 ks
Šlehačka ke šlehání - krém 1 kelímek
Zakysaná smetana - krém 1 kelímek
Pomazánkové máslo - krém 1 kelímek
Vanilkový cukr - krém 2 ks
Cukr krupice - krém 0,5 hrnek
Citron - krém 1 ks
Ztužovač šlehačky - krém 1 ks
Ořechy 1 hrnek
Rychlá piškotová dorta
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 9
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cukr krupice, vejce a vodu smícháme a vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vyšleháme hladké těsto.
2 Hrnec nastavíme na program CAKE, teplotu i čas neměníme.
3 Těsto vylijeme do nádoby a pečeme, před koncem pečení zkusíme těsto špejlí, zda se nelepí. Upečený korpus necháme vychladnout.
4 V průběhu pečení vyšleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu, pomazánkové máslo a důkladně promícháme. Přidáme cukr krupici, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Vše vyšleháme do hladkého krému a dáme do lednice.
5 Když nám vychladne korpus, rozřízneme na půl a potřeme vychladlým krémem. Zbylou část krému natřeme na celý korpus a zasypeme rozsekanými ořechy. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...