Rychlá piškotová dorta
Ingredience
Cukr krupice | 180 g |
Vejce | 3 ks |
Horká voda | 3 lžíce |
Polohrubá mouka | 180 g |
Prášek do pečiva | 1 ks |
Šlehačka ke šlehání - krém | 1 kelímek |
Zakysaná smetana - krém | 1 kelímek |
Pomazánkové máslo - krém | 1 kelímek |
Vanilkový cukr - krém | 2 ks |
Cukr krupice - krém | 0,5 hrnek |
Citron - krém | 1 ks |
Ztužovač šlehačky - krém | 1 ks |
Ořechy | 1 hrnek |
Postup přípravy
1 | Cukr krupice, vejce a vodu smícháme a vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vyšleháme hladké těsto. |
---|---|
2 | Hrnec nastavíme na program CAKE, teplotu i čas neměníme. |
3 | Těsto vylijeme do nádoby a pečeme, před koncem pečení zkusíme těsto špejlí, zda se nelepí. Upečený korpus necháme vychladnout. |
4 | V průběhu pečení vyšleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu, pomazánkové máslo a důkladně promícháme. Přidáme cukr krupici, vanilkový cukr a šťávu z citronu. Vše vyšleháme do hladkého krému a dáme do lednice. |
5 | Když nám vychladne korpus, rozřízneme na půl a potřeme vychladlým krémem. Zbylou část krému natřeme na celý korpus a zasypeme rozsekanými ořechy. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.