Švestkový džem bez cukru
Ingredience
rozmixovaných švestek | 2,5 l |
mletá skořice | 1 lžicka |
Postup přípravy
1 | Švestky vyndané z mrazáku odpeckujeme a dáme do mixéru (VitVit Ultimate, nebo jiného kvalitního mixéru). Důkladně rozmixujeme. Přemrazené švestky jsou sladké dost, tudíž není potřeba džem sladit. |
---|---|
2 | Po té dáme rozmixované švestky do Combivaru. Přidáme mleté lžičku skořice a důkladně zamícháme dřevěnou vařečkou. Po té vaříme 20 minut na program na džem. |
3 | Po uvaření plníme do vymytých sklenic. Zavíčkujeme. A zavaříme po domu 25 minut. Po zavaření uskladníme v chladné suché místnosti. Takto připravený džem lze použít na palčinky, pečivo, do jogurtů, na Vánoční cukroví. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.