VYPRÁŽANÉ ŠAMPIŇÓNY PLNENÉ
Ingredience
šampiňóny | 800 g |
karfiol | 50 g |
olivový olej | 2 lžíce |
olej | 600 ml |
strúhaný syr | 5 lžíce |
petržlenová vňať | 3 lžicka |
majonéza | 3 lžíce |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
vajcia | 3 ks |
múka | 1 miska |
strúhanka | 1 miska |
Postup přípravy
1 | Z očistených,umytých šampiňónov vyberieme hlúbik." Klobúky " odložíme bokom.Hlúbiky nakrájame spolu s karfiolom na malé kúsky.Do nádoby Combivaru dáme 2 lyžice olivového oleja,zvolíme program fry,130°C,5 minút.Keď nám kontrolka začne odpočítavať čas,karfiol spolu s hlúbikmi dáme do nádoby,pridáme 3 lyžice posekanej petržlenovej vňate a za občasného miešania opražíme.Keď program fry skončil,necháme ešte zmes v nádobe 1-2 minúty,občas premiešame.Potom zmes vyberieme do misky,pridáme soľ,čierne korenie,majonézu,strúhaný syr a všetko spolu premiešame.Touto zmesou plníme klobúčiky šampiňónov. |
---|---|
2 | Naplnené šampiňóny obalíme v klasickom trojobale - múka,vajce,strúhanka. |
3 | Do hrnca nalejeme olej,nastavíme na program fry,20 minút,140°C.( Ak máte radi tmavšie opraženú strúhanku,pridajte viac času ).Keď kontrolka začne odpočítavať čas,vložte šampiňóny do horúceho oleja. |
4 | Pražila som bez košíka s otvoreným vrchnákom.Šampiňóny vkladajte tak,aby plnka bola hore.Keď dosiahnu vami požadovanú farbu,obráťte a vypražte aj z druhej strany. Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.