VYPRÁŽANÉ ŠAMPIŇÓNY PLNENÉ

(0 hodnocení)
čas přípravy: 27 min
počet porcí: 4
kuchař: Szép Ladislav
Jazyk receptu:

Ingredience

šampiňóny 800 g
karfiol 50 g
olivový olej 2 lžíce
olej 600 ml
strúhaný syr 5 lžíce
petržlenová vňať 3 lžicka
majonéza 3 lžíce
soľ,čierne korenie 1 špetka
vajcia 3 ks
múka 1 miska
strúhanka 1 miska
VYPRÁŽANÉ ŠAMPIŇÓNY PLNENÉ
(0 hodnocení)
čas přípravy: 27 min
počet porcí: 4
kuchař: Szép Ladislav
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z očistených,umytých šampiňónov vyberieme hlúbik." Klobúky " odložíme bokom.Hlúbiky nakrájame spolu s karfiolom na malé kúsky.Do nádoby Combivaru dáme 2 lyžice olivového oleja,zvolíme program fry,130°C,5 minút.Keď nám kontrolka začne odpočítavať čas,karfiol spolu s hlúbikmi dáme do nádoby,pridáme 3 lyžice posekanej petržlenovej vňate a za občasného miešania opražíme.Keď program fry skončil,necháme ešte zmes v nádobe 1-2 minúty,občas premiešame.Potom zmes vyberieme do misky,pridáme soľ,čierne korenie,majonézu,strúhaný syr a všetko spolu premiešame.Touto zmesou plníme klobúčiky šampiňónov.
2 Naplnené šampiňóny obalíme v klasickom trojobale - múka,vajce,strúhanka.
3 Do hrnca nalejeme olej,nastavíme na program fry,20 minút,140°C.( Ak máte radi tmavšie opraženú strúhanku,pridajte viac času ).Keď kontrolka začne odpočítavať čas,vložte šampiňóny do horúceho oleja.
4 Pražila som bez košíka s otvoreným vrchnákom.Šampiňóny vkladajte tak,aby plnka bola hore.Keď dosiahnu vami požadovanú farbu,obráťte a vypražte aj z druhej strany. Dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...