Hovězí "svíčková" pomalu vařená
Ingredience
hovězí zadní | 1 kg |
cibule | 1 ks |
mrkve | 2 ks |
celeru | 1 ks |
kořenová petržel | 1 ks |
kuliček nového koření | 5 ks |
bobkový list | 3 ks |
kuliček celého pepře | 5 ks |
vody | 500 ml |
sladké smetany | 250 ml |
mléka | 1 l |
soli | 1 lžicka |
oleje | 5 lžíce |
hladké mouky na zahuštení | 3 lžíce |
Postup přípravy
1 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nalijte olej, na kterém zprudka opecte maso. Po dokoncení programu FRY pridejte sul, zbývající korení a na kosticky pokrájenou zeleninu. Zalijte vodou a zapnete program SLOW STEW na 3 hodiny se zachováním prednastavené teploty 95°C. |
---|---|
2 | Po dokoncení programu vyndejte maso s korením a uvarenou zeleninu nalijte do Varmixu nebo do mixovací nádoby. Zalijte mlékem a rozmixujte na hladkou omácku. |
3 | Omácku prelijte zpet do hrnce a zahustěte. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
4 | Podávejte s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Na talíri dozdobte plátkem citrónu s kopeckem šlehané smetany a brusinkami. |